Az 1989-ben létrehozott Medicontur az intraokuláris lencsék fejlesztése és gyártása terén vezető szerepet szerzett. A közel 30 éven át tartó folyamatos növekedés példaértékű biztonságossággal párosult, így ma már a világ több mint 60 országában számítanak a Medicontur minőségi termékeire.

A genfi (Plan les Ouates, Svájc) székhelyű, 2009-ben létrehozott Medicontur International kialakította a világszintű jelenlét és elismertség növeléséhez szükséges szervezetet és eszköztárat. A Medicontur International Sabrina Duquesnoy által vezetett csapata az alábbiakhoz kapcsolódó feladatokra összpontosít:

  • Marketing Információs Rendszer - folyamatosan figyeli a szemorvosok igényeit és a betegek szükségleteit új termékek létrehozásának céljából.
  • Disztribútori hálózat, amely világszerte megerősödött vállalati jelenlétet tükröz.
  • A Medicontur márkanév kialakítása dinamikus konferencia- és PR politikák révén.
  • A Medicontur filozófiájának promóciója és tudományos hátterünk és szakértelmünk népszerűsítése.
  • Szemorvos partneri testület létrehozása, fejlesztése.

A kutatás és fejlesztés, illetve a minőségbiztosítás területén tett állandó erőfeszítéseink és befektetéseink eredményeképp folyamatosan fejlődünk, és új termékeket fejlesztünk ki. Mindez lehetővé teszi, hogy a Medicontur kiváló teljesítményű, biztonságos és megbízható intraokuláris lencséket állítson elő. A Medicontur a betegek nagyobb fokú kényelmének, védelmének és optimális látásának biztosítása mellett kötelezte el magát.